Fermentované výrobky


Kissiel Kissiel

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Kissiel   Původní recept z Krakowského kodexu z r.1394 vsypejte ječnou mouku do hluboké mísy a zalijte 0.5l vařící vody. Důkladně zamíchejte aby nezůstaly kousky. Po zchladnutí vmíchejte kvasnice a husté pivo. Přikryjte a nechejte na teplém místě/pro…

Kissiel   Původní recept z…

Číst více

Kvašený ovesný rosol Kisel Kvašený ovesný rosol Kisel

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Kvašený ovesný rosol Kisel 2 hrnky ovesných vloček nebo ovesné mouky, špetka soli, lžička sladěnky, chlebová kůrka. Oves zalijeme studenou vodou tak, aby nad jeho horní vrstvou byl ještě jednou tolik vody, a necháme stát 24 hodin. Ke vzniklému ovesnému…

Kvašený ovesný rosol Kisel 2…

Číst více

Tradiční kvas (zakwas) Tradiční kvas (zakwas)

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

tradiční квас/zakwas Postup den předem (nejlépe připravit na noc)     Opražit kousek žitného chleba.Převařit v konvici vodu,odstavit přidat opražený chléb a nechat přes noc následující den     Přecedit tekutinu a zbavit ji všech zbytků chleba. Dát do…

tradiční квас/zakwas Postup…

Číst více

Kořeněné masala lassi Kořeněné masala lassi

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Kořeněné masala lassi Budete potřebovat: 2 šálky jogurtu, 3 až 4 zelené kardamomy (semínka vyjměte a rozdrťte v hmoždíři), ¼ lžičky drceného černého pepře, 1 až 2 špetky mletého muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce nasekaných mandlí, kešu či pistácií,…

Kořeněné masala lassi Budete…

Číst více

Slané lassi s mátou Slané lassi s mátou

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Slané lassi s mátou Budete potřebovat: 2,5 šálku jogurtu, 1 šálek vody, 1 lžičku černé soli nebo obyčejné soli, 1,5 lžičky praženého mletého římského kmínu a 6 až 7 lístků máty. Postup: Jogurt dejte do misky a dochuťte solí a praženým kmínem. Pomocí…

Slané lassi s mátou Budete…

Číst více

Sladké lassi s kardamomem Sladké lassi s kardamomem

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Sladké lassi s kardamomem Budete potřebovat: 2 šálky jogurtu, 1 šálek studené vody nebo mléka, 4 až 5 lžic cukru, 1 lžička kardamomového prášku nebo 1 lžíce růžové vody, 10 až 12 šafránových nitek (není nutné), 6 až 8 kostek ledu, 1 až 2 lžíce nasekaných…

Sladké lassi s kardamomem…

Číst více

Kvas z červené řepy Kvas z červené řepy

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Свекольный квас Suroviny     3 střední červené řepy,nakrájené nebo naplátkované     4 polévkové lžíce cukru     2 litry pramenité nebo převařené vody     kousky kůrky ze žitného chleba Postup     Nakrájenou řepu dejte do větší nádoby a promíchejte s…

Свекольный квас Suroviny    …

Číst více

Kvašená červená řepa Kvašená červená řepa

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Kvašená červená řepa 5 kg červené řepy, 40 g soli na litr vody, 2 cibule, voda, lžíce hořčičných semínek, půl lžíce kmínu, několik koleček černé ředkve, příležitostně fenykl. Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kolečka nebo silnější proužky a promícháme…

Kvašená červená řepa 5 kg…

Číst více

Stoletá vejce Stoletá vejce

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Stoletá vejce Tradiční postup Do  silného odvaru černého čaje rozmícháte 3.2kg vápna,4kg soli a 3.2kg dubového popela.Vytvořenou pastou pokryjeme vejce a posypeme silnou vrstvou otrub.Poté je uložíme na cca 5 měsíců na chladném místě. Moderní rychlá…

Stoletá vejce Tradiční postup…

Číst více

Italský recept na nakládané houby Italský recept na nakládané…

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Italský recept na nakládané houby. 1 kg čerstvých pevných mladších hříbků nebo holubinek, václavek či pravých ryzců, 3 l vody, 3 dcl bílého vinného octa, 30 g soli, 4 větvičky rozmarýnu, 2 větvičky tymiánu, nebo oregana, 6 hřebíčků, 6 bobkových listů, 10…

Italský recept na nakládané…

Číst více