Návody & recepty
Kissiel
Původní recept z…
Kvašený ovesný rosol Kisel
2…
tradiční квас/zakwas
Postup…
Kořeněné masala lassi
Budete…
Slané lassi s mátou
Budete…
Sladké lassi s kardamomem…
Свекольный квас
Suroviny
…
Kvašená červená řepa
5 kg…
Stoletá vejce
Tradiční postup…
Italský recept na nakládané…
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Kissiel
Původní recept z Krakowského kodexu z r.1394
vsypejte ječnou mouku do hluboké mísy a zalijte 0.5l vařící vody. Důkladně zamíchejte aby nezůstaly kousky. Po zchladnutí vmíchejte kvasnice a husté pivo. Přikryjte a nechejte na teplém místě/pro…
Kissiel
Původní recept z…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Kvašený ovesný rosol Kisel
2 hrnky ovesných vloček nebo ovesné mouky, špetka soli, lžička sladěnky, chlebová kůrka.
Oves zalijeme studenou vodou tak, aby nad jeho horní vrstvou byl ještě jednou tolik vody, a necháme stát 24 hodin. Ke vzniklému ovesnému…
Kvašený ovesný rosol Kisel
2…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
tradiční квас/zakwas
Postup
den předem (nejlépe připravit na noc)
Opražit kousek žitného chleba.Převařit v konvici vodu,odstavit přidat opražený chléb a nechat přes noc
následující den
Přecedit tekutinu a zbavit ji všech zbytků chleba. Dát do…
tradiční квас/zakwas
Postup…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Kořeněné masala lassi
Budete potřebovat: 2 šálky jogurtu, 3 až 4 zelené kardamomy (semínka vyjměte a rozdrťte v hmoždíři), ¼ lžičky drceného černého pepře, 1 až 2 špetky mletého muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce nasekaných mandlí, kešu či pistácií,…
Kořeněné masala lassi
Budete…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Slané lassi s mátou
Budete potřebovat: 2,5 šálku jogurtu, 1 šálek vody, 1 lžičku černé soli nebo obyčejné soli, 1,5 lžičky praženého mletého římského kmínu a 6 až 7 lístků máty.
Postup: Jogurt dejte do misky a dochuťte solí a praženým kmínem. Pomocí…
Slané lassi s mátou
Budete…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Sladké lassi s kardamomem
Budete potřebovat: 2 šálky jogurtu, 1 šálek studené vody nebo mléka, 4 až 5 lžic cukru, 1 lžička kardamomového prášku nebo 1 lžíce růžové vody, 10 až 12 šafránových nitek (není nutné), 6 až 8 kostek ledu, 1 až 2 lžíce nasekaných…
Sladké lassi s kardamomem…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Свекольный квас
Suroviny
3 střední červené řepy,nakrájené nebo naplátkované
4 polévkové lžíce cukru
2 litry pramenité nebo převařené vody
kousky kůrky ze žitného chleba
Postup
Nakrájenou řepu dejte do větší nádoby a promíchejte s…
Свекольный квас
Suroviny
…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Kvašená červená řepa
5 kg červené řepy, 40 g soli na litr vody, 2 cibule, voda, lžíce hořčičných semínek, půl lžíce kmínu, několik koleček černé ředkve, příležitostně fenykl.
Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kolečka nebo silnější proužky a promícháme…
Kvašená červená řepa
5 kg…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Stoletá vejce
Tradiční postup
Do silného odvaru černého čaje rozmícháte 3.2kg vápna,4kg soli a 3.2kg dubového popela.Vytvořenou pastou pokryjeme vejce a posypeme silnou vrstvou otrub.Poté je uložíme na cca 5 měsíců na chladném místě.
Moderní rychlá…
Stoletá vejce
Tradiční postup…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Italský recept na nakládané houby.
1 kg čerstvých pevných mladších hříbků nebo holubinek, václavek či pravých ryzců, 3 l vody, 3 dcl bílého vinného octa, 30 g soli, 4 větvičky rozmarýnu, 2 větvičky tymiánu, nebo oregana, 6 hřebíčků, 6 bobkových listů, 10…
Italský recept na nakládané…
Číst více