Fermentované výrobky
tradiční квас/zakwas
Postup…
Stoletá vejce
Tradiční postup…
Slané lassi s mátou
Budete…
Sladké lassi s kardamomem…
Kvašený ovesný rosol Kisel
2…
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
tradiční квас/zakwas
Postup
den předem (nejlépe připravit na noc)
Opražit kousek žitného chleba.Převařit v konvici vodu,odstavit přidat opražený chléb a nechat přes noc
následující den
Přecedit tekutinu a zbavit ji všech zbytků chleba. Dát do…
tradiční квас/zakwas
Postup…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Stoletá vejce
Tradiční postup
Do silného odvaru černého čaje rozmícháte 3.2kg vápna,4kg soli a 3.2kg dubového popela.Vytvořenou pastou pokryjeme vejce a posypeme silnou vrstvou otrub.Poté je uložíme na cca 5 měsíců na chladném místě.
Moderní rychlá…
Stoletá vejce
Tradiční postup…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Slané lassi s mátou
Budete potřebovat: 2,5 šálku jogurtu, 1 šálek vody, 1 lžičku černé soli nebo obyčejné soli, 1,5 lžičky praženého mletého římského kmínu a 6 až 7 lístků máty.
Postup: Jogurt dejte do misky a dochuťte solí a praženým kmínem. Pomocí…
Slané lassi s mátou
Budete…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Sladké lassi s kardamomem
Budete potřebovat: 2 šálky jogurtu, 1 šálek studené vody nebo mléka, 4 až 5 lžic cukru, 1 lžička kardamomového prášku nebo 1 lžíce růžové vody, 10 až 12 šafránových nitek (není nutné), 6 až 8 kostek ledu, 1 až 2 lžíce nasekaných…
Sladké lassi s kardamomem…
Číst více
Bez místa určení
- Datum vytvoření: 05-02-23
Kvašený ovesný rosol Kisel
2 hrnky ovesných vloček nebo ovesné mouky, špetka soli, lžička sladěnky, chlebová kůrka.
Oves zalijeme studenou vodou tak, aby nad jeho horní vrstvou byl ještě jednou tolik vody, a necháme stát 24 hodin. Ke vzniklému ovesnému…
Kvašený ovesný rosol Kisel
2…
Číst více