Recepty


Pohankový chléb s ořechy (bez mouky) Pohankový chléb s ořechy (bez…

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 09-10-21

Suroviny: 300 g  -  pohanka lámanka 100 g  -  slunečnice 100 g  -  lněné semínko - umlít 50 g    -  vlašské ořech  - nasekat 20 g    -  psylium 50 g    -  chia semínka 1 čajová lžička medu (i méně nebo nemusí být) 1 polévková lžíce soli (himálajská nebo…

Suroviny: 300 g  -  pohanka…

Číst více

Kissiel Kissiel

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Kissiel   Původní recept z Krakowského kodexu z r.1394 vsypejte ječnou mouku do hluboké mísy a zalijte 0.5l vařící vody. Důkladně zamíchejte aby nezůstaly kousky. Po zchladnutí vmíchejte kvasnice a husté pivo. Přikryjte a nechejte na teplém místě/pro…

Kissiel   Původní recept z…

Číst více

Kvašený ovesný rosol Kisel Kvašený ovesný rosol Kisel

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Kvašený ovesný rosol Kisel 2 hrnky ovesných vloček nebo ovesné mouky, špetka soli, lžička sladěnky, chlebová kůrka. Oves zalijeme studenou vodou tak, aby nad jeho horní vrstvou byl ještě jednou tolik vody, a necháme stát 24 hodin. Ke vzniklému ovesnému…

Kvašený ovesný rosol Kisel 2…

Číst více

Tradiční kvas (zakwas) Tradiční kvas (zakwas)

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

tradiční квас/zakwas Postup den předem (nejlépe připravit na noc)     Opražit kousek žitného chleba.Převařit v konvici vodu,odstavit přidat opražený chléb a nechat přes noc následující den     Přecedit tekutinu a zbavit ji všech zbytků chleba. Dát do…

tradiční квас/zakwas Postup…

Číst více

Kořeněné masala lassi Kořeněné masala lassi

Bez místa určení
  • Datum vytvoření: 05-02-23

Kořeněné masala lassi Budete potřebovat: 2 šálky jogurtu, 3 až 4 zelené kardamomy (semínka vyjměte a rozdrťte v hmoždíři), ¼ lžičky drceného černého pepře, 1 až 2 špetky mletého muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce nasekaných mandlí, kešu či pistácií,…

Kořeněné masala lassi Budete…

Číst více