Recepty
Kissiel
- Datum vytvoření: 05-02-23
Kissiel Původní recept z Krakowského kodexu z r.1394 vsypejte ječnou mouku do hluboké mísy a zalijte 0.5l vařící vody. Důkladně zamíchejte aby nezůstaly kousky. Po zchladnutí vmíchejte kvasnice a husté pivo. Přikryjte a nechejte na teplém místě/pro…
Číst víceKvašený ovesný rosol Kisel
- Datum vytvoření: 05-02-23
Kvašený ovesný rosol Kisel 2 hrnky ovesných vloček nebo ovesné mouky, špetka soli, lžička sladěnky, chlebová kůrka. Oves zalijeme studenou vodou tak, aby nad jeho horní vrstvou byl ještě jednou tolik vody, a necháme stát 24 hodin. Ke vzniklému ovesnému…
Číst víceTradiční kvas (zakwas)
- Datum vytvoření: 05-02-23
tradiční квас/zakwas Postup den předem (nejlépe připravit na noc) Opražit kousek žitného chleba.Převařit v konvici vodu,odstavit přidat opražený chléb a nechat přes noc následující den Přecedit tekutinu a zbavit ji všech zbytků chleba. Dát do…
Číst víceKořeněné masala lassi
- Datum vytvoření: 05-02-23
Kořeněné masala lassi Budete potřebovat: 2 šálky jogurtu, 3 až 4 zelené kardamomy (semínka vyjměte a rozdrťte v hmoždíři), ¼ lžičky drceného černého pepře, 1 až 2 špetky mletého muškátového oříšku, 2 polévkové lžíce nasekaných mandlí, kešu či pistácií,…
Číst víceSlané lassi s mátou
- Datum vytvoření: 05-02-23
Slané lassi s mátou Budete potřebovat: 2,5 šálku jogurtu, 1 šálek vody, 1 lžičku černé soli nebo obyčejné soli, 1,5 lžičky praženého mletého římského kmínu a 6 až 7 lístků máty. Postup: Jogurt dejte do misky a dochuťte solí a praženým kmínem. Pomocí…
Číst více